Vedrørene at beslutte – og placere – laminatgulv, parketgulv, trægulv eller en enklere model med gulvtæpper

Mange af jer derude har spurgt, dit og dat vedr. huset.

I mandens og mit evindelige husforetagende med at rive ned og renovere det aldrende hus er manden og jeg ved at være nået til valg af husets gulve.. Det spontane valg er et flot trægulv, men vi fandt ud af at så må vi både overvælge et lækkert parketgulv, et billigere laminatgulv, eller om manden og jeg fx ønsker gulvtæpper ud til badeværelset, hvor ungerne og os vil stå og gå med bare fødder.

Vi får styr på det meste helt forfra for tiden. Før vi kom til at vælge gulve, så har vi bare tænkt trægulv som vi var enige i. Men et styks trægulv er åbenbart ikke udelukkende et trægulv. Nej da trægulvet vælges som parketgulv, laminatgulv eller massivt trægulv. Pyyh så mange valg

Der er enighed mellem manden og jeg om at parketgulv der har fiskebensmønstre virker vældigt lækkert, men kostbart. Men derimod har parketgulv større holdbarhed som kan slibes ned ret mange gange. Det kan man bestemt ikke lige så let med laminatgulv, som samtidig kan virke lidt falsk. Derimod kan vi placere et laminatgulv oven på det nuværende gulv og det kræver ik sæbebehandling. Tillige lader et laminatgulv til at være praktisk at holde. Hmm tænke tænke. Jeg kunne nok spørge om mine veninders holdninger til trægulv, parketgulv, laminatgulv og gulvtæpper.

Vi ku’ måske vælge en mere rå gulvtype og sammenkoble det rå med bløde og varme gulvtæpper. Gulvtæpper virker kanske ikke særligt funktionelt, hvis nu vi drømmer om at få en lille vovse. Derimod er gulvtæpper rart i soveværelserne. Sådan kan du kombinere trægulv eller parketgulv med gulvtæpper.