Ved kroniske problemer med tale er et boardmaker-program optimalt

Såfremt du er handicappet, er teknologi svært at leve uden. Og heldigvis eksisterer der mange computerprogrammer, der vil kunne assistere foruden udvikle. Boardmaker betyder visuel kommunikation, som er perfekt til dette. Boardmaker er sagt med andre ord et enestående edb-program, der indeholder en masse symboler. Der eksisterer adskillige udgaver og forskellige varer. Ved nogle varianter får du mulighed for at redigere illustrationer og få billederne til at blive lige som, du ønsker. Du kan derudover skabe samtlige illustrationer/billeder, som du har behov for. Såfremt man er ramt af vanskeligheder ved at udtrykke sig mundtligt, udgør det et meget uundværligt med en anden løsning. Og hertil virker ikoner i nogle sammenhænge klarere end sprog er i stand til.

Føler du, at du er usikker på, på hvilken måde du bruger boardmaker programmet? Til alt held giver flere centre et undervisningsforløb inden for fremstilling af materialer til billedstøttet kommunikation på computeren med boardmaker installeret. På kurset her bliver du bedre venner med systemet og bliver udrustet med de nødvendige færdigheder inden for de tekniske aspekter foruden lærer, på hvilken måde man benytter billedsymboler til korrespondance.

Bestiller du systemet, får du et væld af funktioner med. Afhængigt af produkttypen eller den type boardmaker-produkt, du ender med. På denne måde bliver du i stand til at kreere varierende kommunikationsmaterialer. Du kan få talemaskiner plus kalendere osv. Ved nogle programmer medfølger der for eksempel langt over to-trehundrede tavleskabeloner. Således får du mulighed for at konstruere avancerede kommunikationstavler. Lykkeligvis kan du anskaffe boardmaker og diverse tilbehør i adskillige shops, og derfor skal du ikke gå forgæves og vente.