Vælg et stormsikkert drivhus – Det betaler sig i længden

De seneste to år har budt på syv storme, hvoraf flere af dem var særdeles kraftige og resulterede i både væltede træer, oversvømmelser, ødelæggelse af tage og store økonomiske implikationer, der følger med i kølvandet  på de voldsomme vejrforhold. Danmark er simpelthen ikke vant til hverken så mange eller så voldsomme storme. Det er dog ikke noget der holder op foreløbig, hvis man skal tro diverse klimaforskere.

Udover ødelagte kældere, huse og haveskure, er det i særdeleshed drivhuse, der bliver ødelagte under de store storme, og drivhusejere står tilbage med ødelæggelse og glas overalt i haven.

Der er dog en del, man selv kan gøre, for at minimere risikoen for ødelæggelse af drivhuset i tilfælde af endnu en storm. Først og fremmest er placeringen af drivhuset vigtig i forhold til vind og læ. Hvis drivhuset står meget frit, og ikke i nærheden af en husmur fx, kan det første bud på at forebygge eventuelle skader ved kraftig vind. Man kan skabe læ ved at plante en hæk tæt på drivhuset, eller fx ved at sætte et let hegn op. Selve drivhusets konstruktion er også vigtig. Hvis man vælger et drivhus med gode afstivere og en stærk struktur, har man ofte gjort rigeligt. Det er heller ikke ligegyldigt, hvilket glas man har i drivhuset. Ved vælge stærkere glas, som fx polycarbonat glas, kan man ende med et langt mere solidt drivhus i sidste ende. Endelig er det også en at sørge for at glasset sidder ordentlig fast, fx med silikone, og at døre og vinduer er lukket ordentligt af inden en storm. Et vægdrivhus kan også være en god løsning, da denne form for drivhus fra starten af er meget mere stærkt og modstandsdygtigt end et fritstående drivhus.

Det er svært at sikre sig 100% mod ødelæggelse af drivhus, men en god ide kan være at lægge lidt til side hvert år, som står klar i tilfælde af ødelæggelse i forbindelse med eksempelvis storme. Det er imidlertid en rigtig god ide at undersøge præcist, hvad din forsikring dækker og ikke dækker allerede i dag. Normalt dækker indboforsikringen fx ikke et ødelagt eller skadet drivhus, hvor en husforsikring eller bygningsforsikring i mange tilfælde kan dække eventuelle stormskader. I sidste ende, er der mange ting man selv kan gøre, for at afværge stormskader, og man kan dække sig ind med en ordentlig forsikring.

Skriv et svar