Så fik jeg tilmeldt mig et vikarbureau Kolding, hvor jeg bor.

Jeg har snart været arbejdsløs og dermed jobsøgende i snart halvandet år, så jeg må springe ud i noget nyt. Med det i tankerne har jeg tilmeldt mig i vikarbureau Kolding {http://www.temp-team.dk/default.aspx?GroupID=GROUP167&ID=81}. Jeg har læst arkitektur, men der er mange ansøgere om buddet, og jeg har kun lidt relevant på cv’et. Så jobs gennem et vikarbureau er måske vejen til, at jeg kan få noget på CV-et og desuden får søde kolleger at stå op til om morgenen. Det er selvfølgelig fedt nok ikke at skulle op af sengen på snevejsmorgener, men jeg savner altså at skulle op og gøre mit arbejde.

Min dejlige veninde er registreret hos Vikarbureau Viborg {http://www.temp-team.dk/default.aspx?GroupID=GROUP171&ID=81}, og har også været sendt ud gennem Vikarbureau Aalborg {http://www.temp-team.dk/default.aspx?GroupID=GROUP6&ID=81}. Hun har har berettet for mig, at hun jævnligt skulle ud på kontorer, når de ansatte skulle på barsel, på ferie eller var syge. Jeg synes, det kunne være skønt med et barselsvikariat, hvor man jo kan arbejde samme sted længere tid.

Nu har jeg så registreret mig, og så begynder alle spørgsmålene at dukke op: Hvor mon jeg kommer hen? Mon det er nok at være registreret hos ét vikarbureau? Hvor længe går der, inden de ringer? Hvad er timelønnen? Og vil jeg overhovedet kunne lide at være vikar?

Hvis jeg derimod får en masse korte ansættelser af f.eks. få dages varighed er jeg lidt nervøs for, hvordan jeg takler sådan at være ny og komme ind uden forudgående kendskab til virksomheden. Jeg når vel ikke rigtig at kende navnene på kollegerne, før man skal stoppe igen. På den anden side oplever jeg mange forskellige steder, og hvem ved – måske bliver de glade for mig på et af stederne, så jeg kan fortsætte der. Det kunne da være fedest!